Jogpontok projekt logója
Jogpontok projekt logója
Széchenyi 2020 logója
Akadálymentes változat

Iratminták

Kedves Ügyfeleink!

Reméljük, a honlapról elérhető iratmintatár segítséget nyújt foglalkoztatással kapcsolatos jogi tennivalóik területén. A holnapon található iratminták célja, hogy megfelelő – hatályos jogszabályon alapuló – dokumentumok álljanak az Önök rendelkezésére.

Utolsó átfogó frissítés: 2021. november.

Tovább az iratmintatárra

Az iratmintákról általános tudnivaló, hogy word dokumentumban letölthetőek, így gépi kitöltésre is alkalmasak.

Számos dokumentum kitöltési segédlettel van ellátva, azaz a kitöltendő ponthoz fűzött magyarázat lábjegyzet formájában olvasható, amely kitöltés után törölhető. A TB iratminták esetében a kitöltést segítő tájékoztatások megjegyzés formájában olvashatóak, amelyek a minta kitöltését követően törlendőek.

A mintákban dőlt betűvel jelzett szövegek a kitöltést segítő információk, amennyiben nem szükségesek, törlendők.

Az iratminták között találhatóak összefoglaló tájékoztató anyagok is, amelyek egy téma legfontosabb tudnivalóit igyekeznek rendszerezni és céljuk, hogy segítsenek a jogi probléma azonosításában és megfelelő iratminta megtalálásában.

Az iratmintatár igyekszik felölelni a foglalkoztatási és szervezeti dokumentumok legfontosabbjait.

Felhívjuk figyelmüket, hogy jelen honlapon elérhető iratminták a jogszabályoknak megfelelő általános segédletek, melyek a konkrét eset körülményeihez mérten kiegészíthetőek, illetve átalakíthatóak, ugyanakkor az iratminták felhasználását érdemes jogi segítséggel elvégezni, különösen, ha az adott esetre az iratminta átalakítása szükséges!

Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy az iratminta nem megfelelő használatából, átalakításából, kitöltés utáni felhasználásából eredő felelősséget kizárjuk, jelen iratminták általános tájékoztatásként szolgálnak!